person_outline
search

bannersokolka1

Tmavomodrý den v Brně

Jak nevidomý člověk roztřídí oblečení podle barev, aby se nezapralo? Jak správně spáruje ponožky, aby neměl každou jinou? Jak střílí góly naslepo? Přijďte si vyzkoušet, jaké to je, vidět svět jinak než očima. Nahlédněte do světa, na němž leží mrak. Tmavomodrý mrak.

Ve čtvrtek 27. 4. 2017 na Moravské náměstí pod sochu Jošta, kde Turistické informační centrum města Brna zahájí letošní ročník festivalu pro zrakově handicapované děti a mládež Tmavomodrý festival.

Od 13 do 17 hodin se pod Joštem uskuteční Tmavomodrý den.
 

  •    Přijďte zjistit, jaké překážky překonávají nevidomí a slabozrací v každodenním životě. Vyzkoušíte si chůzi v centru města poslepu jen s bílou holí v ruce, zkusíte si nachystat svačinu, namazat chleba, nalít hrnek čaje – to vše opět s klapkami na očích, bez potřebné zrakové kontroly.
  •    Předvedeme vám, jak můžete vlastní telefon přeměnit v chytrou pomůcku pro nevidomé, ukážeme počítač s hlasovým výstupem pro nevidomé.
  •    Tmavomodrý den v rámci svého doprovodného programu představí novou mobilní aplikaci NowYouSee pro barvoslepé. Budete mít možnost udělat si test na barvoslepost, následně si stáhnout do svého mobilního telefonu aplikaci, která při pohledu přes displej telefonu přebarví barvy tak, aby barvoslepému nedělalo problém, je určit.
  •    Pod Joštem ještě pod rukama nevidomých masérů zjistíte, proč je při masážích stěžejním prvkem dotyk. Přímo na místě navíc získáte poukaz na další masáž na některé z poboček Nevidomí maséři Brno s 50% slevou!
  •    Ochutnat také budete moci něco z nabídky stánků s občerstvením – zmrzlinu, domácí limonádu, bagety, trdelník a kávu.


Posted: 2017-04-24 13:19:19