Bosch Fresh Festival je gurmánským festivalem dobrého jídla a pití v roce 2017 se 4 zastávkami v Plzni, Českých Budějovicích, Liberci a Parubicích.
Gurmánský festival v Liberci startuje poprvé, již tento víkend, 27. a 28. května. Pro návštěvníky je připraveno dobré jídlo a pití, klasická i netradiční gastronomie, zahraniční speciality, živé show věhlasných šéfkuchařů a další bohatý sobotní a nedělní program.Na třech pódiích budou kuchaři pro gurmánské nadšence připravovat nejen klasickou gastronomii, molekulární kuchyni, extrémní catering nebo speciality všemožných zahraničních kuchyní, ale také například výbornou kávu v rámci Coffee stage by Siemens. Účastníci mohou show nejen sledovat, ale také se aktivně zapojit.
V sobotu a neděli se na pódiu vystřídají kuchařská esa.
Sobotní program začne již po 10 hodině, kdy na hlavním pódiu vystoupí šéfkukař Robert Sklenář z liberecké restaurace Benada. K poledni bude program gradovat a přesně ve 12 hodin přivítají návštěvníci hvězdu festivalu, Zdeňka Pohlreicha. Kromě něj se ale můžou těšit také na Karolínu Kamberskou, mixologa Tomáše Kubíčka, školu čepování piva s Václavem Berkou nebo vietnamské vaření s hercem seriálu Ohnivý kuře, Vietem Anh Doanem. Ten si na pódium přizval vzácného hosta a vášnivého kuchaře, hejtmana libereckého kraje, Martina Půtu.
Nedělní akce se ponese v neméně atraktivním duchu, ale především v duchu většího klidu a pohody. V neděli se na podiích vystřídá Marcel Ihnačák, uznávaný šéfkuchař Radek David, Filip Töpfer s delikatesami z husích jater nebo skvělý kuchař a kolega Romana Pauluse, Pavel Býček z michelinské restaurace Alcron.
Součástí festivalu v Liberci bude soutěž o Severočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 10 restaurací severočeského regionu a okolí se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.
Cílem festivalu je propagace toho nejlepšího, co současná domácí i světová gastronomie nabízí. Kuchařské show známých osobností, prezentace TOP restaurací, pivovarů a minipivovarů, vinařství, regionálních potravin a delikates. Za šest let se stal nejnavštěvovanějším gastro - festivalem v České republice. Oficiálním spolupořadatelem festivalu je televize FTV Prima.
Můžete se těšit na kuchařské show a workshopy Zdeňka Pohlreicha a dalších známých osobností. Nebudou chybět ani ta nejlepší vinařství, TOP restaurace, zážitková gastronomie, pivovary, farmářské trhy, regionální potraviny, pražírny a kavárny nebo cocktail bary.
Kromě skvělé podívané ale můžete po celou dobu konání festivalu degustovat menu TOP restaurací severočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vybrané lahůdky ať už regionální nebo světové kuchyně není v tomto regionu nouze, proto rozhodně bude z čeho vybírat. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.
O netradiční pohlazení chuťových pohárků se postará zážitková gastronomie, jako například molekulární a extrémní catering nebo entomofágie neboli hmyz na talíři. A zajímavým bodem letošního ročníku bude i objevování různých světových kuchyní a specialit. Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, budou připraveny ochutnávky z české i zahraniční produkce nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.